جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

بهترین و کاملترین مدل حکومتی در کشورهای اسلامی، مدل حکومتی ولایت فقیه است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام مهدی فرمانیان، رییس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب، در این نشست علمی، تخصصی که با حضور طلاب و فضلای افغانی مقیم قم و محققین و پژوهشگران جامعه المصطفی برگزار شد، مهمترین جریانات سیاسی، فکری و فرهنگی شبه قاره و افغانستان در ایجاد بیداری اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار داد.

وی با اشاره به قیام‌ها و جنبش‌های مردمی در کشورهای اسلامی اظهارداشت: مهمترین مشکلی که بیداری‌های اسلامی امروز با آن مواجه شدند، عدم وجود مدلی مستقل برای حکومت داری است.

این محقق حوزوی افزود: اگر مدلی قوی برای حکومت داری در این کشور ایجاد نشود، دیر یا زود برخی از این بیداری‌ها به دلیل عدم وجود رهبری مقتدر به انحراف کشیده می‌شوند و مانند بسیاری از قیام‌های گذشته بی ثمر خواهد شد.

حجت الاسلام فرمانیان بیان داشت: عدم مدل حکومتی و عدم رهبری مقتدر موجب می‌شود دست استعمار و استکبار به سمت این بیداری‌ها دراز شود و هر قدرتی بخواهد این مسیر را به سمت اهداف خود منحرف کند.

وی با اشاره به مدل حکومتی ولایت فقیه گفت: بهترین و کاملترین مدل حکومتی در کشورهای اسلامی، مدل حکومتی ولایت فقیه است ولی متاسفانه اهل سنت این مدل را قبول ندارند.

این محقق حوزوی ادامه داد: اهل سنت، ولایت فقیه را قبول ندارد و هیچ ارزش و اعتباری برای ولایت فقیه قائل نیستند، در حالی که بهترین مدل حکومتی برای اداره کشورهای اسلامی مدل حکومت ولایت فقیه است.

وی افزود: مردم انقلابی کشورهای اسلامی باید توجه داشته باشند اگر مانند قبل زیر دست حکومت‌های سابق باشند، دوباره همان ظلم و ستم و فساد در جامعه اسلامی حاکم می‌شود و حاکمان ظالم بر مردم چیره می‌شوند.

حجت الاسلام فرمانیان گفت: مدل مردم سالاری دینی مدل بسیار موثر و مفیدی برای این کشورها است که ایران اسلامی آن را به رهبران جنبش‌ها پیشنهاد داده است و باید منتظر ماند تا مردم این کشورها کدام مدل حکومتی را انتخاب می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین جریانی که شبه قاره هند و افغانستان را تحت تاثیر خود قرار داده جریان «ابوالعلی مودودی» است که از بزرگان مسلمان در افغانستان بوده که با مهاجرت به شبه قاره تحولات عظیمی در این منطقه ایجاد کرده است.

این محقق حوزوی در پایان خاطرنشان کرد: تفکرات «ابوالعلی مودودی» به تدریج توسعه یافت و تحولات بزرگی را در این جریان ایجاد کرد، اما کسانی که از روی جهل به صورت غیر مستقیم از ابوالعلی و افکارش پیروی کرده و به صورت مستقیم از «سید قطب» فکر گرفتند امروز به جریانی به نام طالبان تبدیل شدند که باید مراقب بود چنین جریاناتی پس از تحولات و بیداری‌های اسلامی ایجاد نشود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha